0251-650070 (08.00-16.00)

Madshus grundades 1906 och är världens äldsta skidmärke.

Ögat för detaljer har följt Madshus i över 100 år. Från begynnelsen då tillverkningen skedde för hand, till dagens topp moderna tillverkningsprocess. Den dagliga drivkraften har alltid varit att hitta de bästa, finaste materialen och producera de bästa skidorna i världen.

Under de senaste säsongerna har en rad stora investeringar gjorts på fabriken i Biri, som ligger utanför Lillehammer i Norge. Madshus jobbar med beständiga material som ger varje skida likadana egenskaper, därför har också investeringarna i fabriken till att få tillverkningsprocessen helt stabil varit mycket viktig för att kunna vidareutveckla och förbättra produkternas prestanda och finish. Nu kan Madshus stoltsera med världens modernaste skidfabrik. På fabriken i Biri tillverkas alla Madshus REDLINE, Nanosonic,  Hypersonic, Terrasonic och Megasonic.

Madshus som alltid fokuserat på produktutveckling och innovation har de senaste säsongerna varit drivande när det gäller introduktion av stora produktnyheter. Den största nyheten inför kommande säsong är t ex den nya klassiska och skateskidan REDLINE,  plus skateskon i Carbon som heter Supernano. Madshus har tagit fram en helt ny konstruktion i REDLINE skidorna som kort förklarat innebär en stabilare mittdel och en extremt mjuk/flexibel fram och bakdel med splay (eller rocker som man säger i den alpina världen). Upplevelsen vid åkning skiljer sig mycket då skidan känns extremt lätt i framföringen/skäret och det är just skidans acceleration och dess låga vikt som är utmärkande (100 gram lättare per par). Skidan är lugn och stabil och ger ett grymt glid – måste upplevas! Dessa skidor kommer i 3-5 olika spannhårdheter och hårdheten anges i kg kroppsvikt.

När det gäller Skate skon Supernano så är Madshus först med att släppa en sko helt i Carbon. Den är 50% mer vridstyv än tidigare skor vilket gör den mycket stabilare samtidigt som den är lätt och ger en maximal kraftöverföring. 

Köper du längdskidor, pjäxor eller stavar från Madshus vet du att du inte blir besviken!Det finns inga produkter som matchar urvalet